Warmtekanaal temperatuurregeling

Multizones

S.I.S.E. is een referentie op de markt op gebied van temperatuurregelaars voor hotrunnermatrijzen en heeft al 40 jaar een welverdiende reputatie van innovatie, robuustheid en kwaliteit.

1-zoneregelaar type 1ZX

De nieuwe 1-zoneregelaar type 1ZX behoort tot de nieuwe generatie ontwikkeld door S.I.S.E. Deze regelaar is uitgerust met een dubbel display en een gloednieuwe, unieke druk- en draaibedieningsknop, die toegang geeft tot alle regelingen. Deze regelaar beschikt standaard over alle geavanceerde functies met 2 aanloopcurves naar keuze, maar ook temperatuur- en stroombewaking, beheer van de beveiligingen, waaronder zelfs een veiligheidsrelais dat het verwarmingselement volledig isoleert in geval van temperatuuralarm of triacstoring. Hij voorziet ook in de bewaking van het geïnstalleerd vermogen, de overschakeling naar manuele modus in geval van gebroken thermokoppel en nog diverse andere functies. In deze gloednieuwe compacte regelaar zijn de zekeringen eenvoudig toegankelijk. En ten slotte, zoals gebruikelijk bij de 1-zoneregelaars van S.I.S.E., is de 4 meter lange vermogens- en thermokoppelkabel standaard inbegrepen!

Modulaire 2-zoneregelaar type 8DX

De uiterst compacte regelaars Serie 8 worden aangeboden in de vorm van modulaire 2-zoneregelaars gegroepeerd in kasten voor 2 tot 24 kanalen. Het dubbel display en het vereenvoudigd toetsenbord zijn gebruikersvriendelijk. De regelaar beschikt standaard over alle geavanceerde functies met aanloopcurve, temperatuur- en stroombewaking en beheer van de beveiligingen. De Serie 8 biedt 2 interfaceniveaus (PREMIER standaard en COM) voor alle soorten toepassingen, van de eenvoudigste tot de meest gesofisticeerde, en beschikt standaard over communicatie-interfaces zoals CAN Bus, USB en RS 232/485.

Modulaire 1-zoneregelaar type 8SX

De nieuwe modulaire 1-zoneregelaars 8SX worden aangeboden in de vorm van modulaire regelaars gegroepeerd in kasten voor 2 tot 12 kanalen. Het dubbel display en het vereenvoudigd toetsenbord zijn gebruikersvriendelijk. De regelaar beschikt standaard over alle geavanceerde functies met aanloopcurve, temperatuur- en stroombewaking en beheer van de beveiligingen. De Serie 8 biedt 2 interfaceniveaus (PREMIER standaard en COM) voor alle soorten toepassingen, van de eenvoudigste tot de meest gesofisticeerde, en beschikt standaard over communicatie-interfaces zoals CAN Bus, USB en RS 232/485.

Modulaire 1-zoneregelaar type WorldSeries

De nieuwe regelaars WorldSeries, compatibel met de meeste standaardkasten USA (DME, ...), worden aangeboden in de vorm van modulaire 1-zoneregelaars gegroepeerd in kasten voor 4 tot 12 kanalen. Deze regelaar is uitgerust met een dubbel display en een gloednieuwe, unieke druk- en draaibedieningsknop, die toegang geeft tot alle regelingen. Deze regelaar beschikt standaard over alle geavanceerde functies met aanloopcurve, temperatuur- en stroombewaking, beheer van de beveiligingen, waaronder zelfs een veiligheidsrelais dat het verwarmingselement volledig isoleert in geval van temperatuuralarm of triacstoring.

Multizoneregelaar type MV2

De regelaars Serie M type MV2 worden aangeboden in de vorm van multizonekasten in 4 versies XS, S, L en XL van 8 tot 144 zones en meer, volgens de grootte en indeling van de vermogenskaarten. Het LCD-scherm met achtergrondverlichting en het toetsenbord of het kleurenaanraakscherm, geïntegreerd in het nieuwe besturingspaneel, zijn gebruikersvriendelijk. Deze kasten worden echter meestal gestuurd door een draagbare PC of een aanraakscherm. De software IHMV2, werkend onder Linux, is zeer gebruikersvriendelijk en uiterst performant.

De matrijsdiagnostiek MoldScan is standaard voorzien bij alle kasten van de Serie M. MoldScan voert een elektrische analyse van de verwarmingselementen in de matrijs uit en geeft het verbruikte vermogen zone per zone weer:

  • Het geïnstalleerd verwarmingsvermogen (in watt)
  • De weerstand van het verwarmingselement (in ohm)
  • De temperatuurgradiënt (in graden/minuut)

MoldScan geeft een overzicht van alle mogelijke alarmen (thermokoppel onderbroken of omgekeerd, ladingonderbreking, temperatuurafwijking, vastgeklemde sonde, enz.). Deze kunnen in tabelvorm met datum en uur en als grafiek in reële tijd met de evolutie van de temperatuur en de instelwaarde van de geselecteerde zone weergegeven worden.

MoldScan is gekoppeld aan een externe alarmingang, waardoor de bewaking van de externe parameters van de temperatuurregeling in het systeem geïntegreerd kan worden (machine in werking, koud water voorhanden, enz.).