Over Pro-Metaal

Waarom voor Pro-Metaal kiezen?

Pro-Metaal is de geschikte partner voor uw problemen in de metaal- en kunststofindustrie. De combinatie van een grote kennis van de verschillende technieken en onderdelen én meer dan 20 jaar ervaring op het terrein in binnen- en buitenland, zorgt ervoor dat Pro-Metaal een grote betrouwbaarheid aan de dag legt. Flexibiliteit, probleemoplossend vermogen en een uitgebreide klantenzorg leiden tot het feit dat geen enkel probleem te groot is.

Geschiedenis

Acht jaar lang heeft Jef Proost ervaring opgebouwd in de metaalindustrie bij diverse bedrijven, gaande van matrijzenbouw over technieken tot onderdelenspecialisatie. Technieken zoals lassen, slijpen, frezen en draaien. De onderdeelspecialisatie bevatte tandwielen, assen, inzetstukken, cilinders,... Het waren leerrijke jaren omdat het zowel herstellingen betrof als het vervaardigen van nieuwe stukken. Uit de klantenbezoeken kon hij uitmaken dat er zeker vraag was naar meer.

Die meer kwam er in 1992 toen hij een beredeneerd risico nam met de oprichting van Pro-Metaal om als zelfstandige verder te kunnen. De grote wil om te werken gecombineerd met de vraag op de markt heeft ervoor gezorgd dat hij de stap heeft gezet. In het begin heeft hij op zelfstandige basis gewerkt voor bedrijven inzake onderdelen, matrijzen en gietmachines. Doorheen de jaren is het klantenbestand gestaag gegroeid door de kwaliteit van het geleverde werk en de daaropvolgende mond-tot-mond reclame.

Vanaf 1994 is zijn expertise beginnen uitbreiden naar de kunststofindustrie door technisch onderhoud van extruders en spuitgietmachines. Door zijn gedrevenheid om continu bij te leren en jarenlang technisch verantwoordelijke te zijn geweest is het aanbod van Pro-Metaal doorheen de tijd kunnen uitbreiden van enkel het onderhoud naar een combinatie van onderhoud en advies.

In 2002 is de belangrijke samenwerking begonnen met Euro-Stel, waardoor de deskundigheid inzake de kunststofindustrie enkel is kunnen groeien door het (de)monteren, opmeten, herstellen van en adviseren over cilinders, schroeven en extruders.

Sinds 2004 is Pro-Metaal ook actiever op de buitenlandse markt met positieve werkervaringen in meer dan 10 landen, zowel binnen als buiten Europa. Het typeert de flexibiliteit die aan de dag wordt gelegd door Pro-Metaal om grensoverschrijdend mee naar oplossingen te zoeken.